Hier vindt u ons

Geessinkweg 140a

7544 RB Enschede

 

Contact

Neemt u graag contact met ons op onder nummer :

+31 6 48150327

of onder: info@tkv-enschede.com

 

 

Hier kom je direct naar de facebook site van de TKV

Behendigheid / Agility

 

 

Vanaf  18 mei  2017 zijn we met de hondensport behendigheid of wel agility gestart.

Agility is een sport om een hechte samenwerking met je hond te krijgen.

Bij agility ( ook bekend als behendigheid ) loop je met je hond zo snel mogelijk een parcours waarbij je hond sprongen moet maken en tunnels en andere obstakels moet nemen. De schofthoogte van je hond bepaald de hoogte van de hordes. De FCI (Fédération Cynologique Internationale ) erkent agility als sport.

 

Waarom Agility ?

 

Agility is echt samenwerken met je hond. Jullie vormen samen een team en jij motiveert hem om zo goed en zo snel mogelijk het parcours af te ronden. Samen moeten jullie de klus klaren en dat zorgt ervoor dat jullie band (nog) verder groeit. Omdat de hond nu eenmaal de commando’s van zijn baas (handler) moet opvolgen om het parcours goed te doorlopen, krijg je ‘dankzij’ agility een beter opgevoede hond. De handler mag de hond of de hindernissen tijdens het lopen van het parcours niet aanraken, hij geeft aanwijzingen door middel van zijn stem en door gebaren te maken. Het overgrote merendeel van de honden vindt het geweldig om de hindernissen te overwinnen; honden zijn vaak erg gemotiveerd. Om te luisteren, maar ook om samen met jou hun snelheid en atletisch vermogen te verbeteren. 

 

Voor wie is Agility geschikt ?

 

Zoals bij elke hondensport, draait het er ook bij agility om, om samen met je hond plezier te hebben. Op recreatief niveau kan in principe elke gezonde hond die minimaal een jaar oud is, met elke baas een sprong of sprongetje wagen, afgestemd op zijn schofthoogte en lichaamsbouw. Maar het spreekt voor zich dat een tunnel, slurf en band niet voor elk hondenras toegankelijk is. Voor erg grote, zware honden maar ook voor honden die door een lang lichaam in combinatie met korte poten minder goed kunnen springen, is agility minder geschikt.

 

 

Wat moet je mee nemen behalve je hond?
- Snoepjes die je hond heel erg lekker vind...
- Een riem met halsband (geen tuigjes of Flex-o-lijnen)

 

Het veld mag pas betreden worden als de instructeur dat aangeeft. Ongelukjes van je eigen hond horen natuurlijk opgeruimd te worden ! Wees op tijd aanwezig! 

 

Denk je nu, dat lijkt me ook leuk om met mijn hond behendigheid te doen, neem contact op voor meer informatie, en over een mogelijke startdatum.
Wij bieden vanwege de hoge interesse 2x per jaar een beginnerscursus aan.
Heeft uw hond al ervaring met agility, dat is al fijn, dan kun je misschien instromen in een gevorderden groep. 

Het maakt niet uit op welk niveau u instroomt, geweldig dat u bezig bent om er samen met uw hond iets leuks van te maken.
 

 Voor opgave zie Inschrijfformulier

 

Belangrijk is dat uw hond minimaal 1 jaar oud is en in het bezit van het A-diploma.

 

 

Druckversion | Sitemap
© TKV Enschede NL