Hier vindt u ons

Geessinkweg 140a

7544 RB Enschede

 

Contact

Neemt u graag contact met ons op onder nummer :

+31 6 48150327

of onder: info@tkv-enschede.com

 

 

Hier kom je direct naar de facebook site van de TKV

FCI Obedience beginners  1, 2 en 3

Bij FCI Obedience ligt het accent op hoge graad van gehoorzaamdheid en samenwerking. Hier start je bij beginners, daana klasse 1, 2 en 3  en is het samenwerken en vertrouwen tussen baas en hond een pré! Eerst op clubniveau afgenomen door een landelijke keurmeester, bij goed gevolg misschien door naar .....internationaal.

Waarom ?, het is leuk, en bovendien ook handig, om een hond te hebben die goed luistert én omdat het prachtig is om daar samen met je hond aan te werken.

Wat is FCI Obedience ?

 

Uit het vroegere Gedrag & Gehoorzaamheid (G&G) is de hondensport FCI-obedience ontstaan.

Bij FCI Obedience is het doel, om een zo'n hoog mogelijke graad van gehoorzaamheid en perfectie te laten zien. Het programma bestaat uit vele verschillende oefeningen die uiteenlopen van volgen, komen, sorteren, apporteren en vooruitsturen naar vak of pion.

FCI (Fédération Cynologique Internationale ) is een erkende sport waarvoor in nederland de examens worden afgenomen door een examinator die is aangewezen door de raad van beheer. Het is het vervolg na het C-Diploma!

 

Voor wie is FCI Obedience geschikt ?

 

FCI Obedience is één van de hondensporten die ECHT voor elke mens en elke hond geschikt zijn. Omdat bepaalde rassen - met name de ( schaaps )herders - qua intelligentie en werklust uitblinkers zijn, zie je in de absolute top bijvoorbeeld veel Border Collies. Maar voor echt elke hond is het een uitdaging en samenspel tussen baas en hond om zo goed mogelijk de oefeningen te volbrengen.

 

Recratie of Wedstrijden ?

 

Er zijn vier klassen ( beginners, 1, 2 en 3 ) waarin je kunt deelnemen aan examens en wedstrijden. Een examen moet je goed afsluiten als je door wilt naar de volgende klasse. Door het halen van diploma's of brevetten kom je in een steeds hogere klasse terecht. bij een kwalificatie 'zeer goed' krijg je een diploma, bij 'uitmuntend' een brevet.

Met een diploma kun je naar de volgende klasse en op club nivo door blijven trainen tot het volgende examen. Een brevet heb je nodig als je op internationale wedstrijden wilt lopen

 

De Twentse Kynologen Vereniging-TKV Enschede is er trots op FCI Obedience in het programma te hebben, als éé'n van de weinige kynologenverenigingen in Overijssel

 

Voor vragen en/ of informatie kunt u altijd met ons contant opnemen onder:

secretaris@tkv-enschede.nl 

 

Inschrijfformulier

 

 

 

 

Druckversion | Sitemap
© TKV Enschede NL