Hier vindt u ons

Geessinkweg 140a

7544 RB Enschede

 

Contact

Neemt u graag contact met ons op onder nummer :

+31 6 48150327

of onder: info@tkv-enschede.com

 

 

Hier kom je direct naar de facebook site van de TKV

Puppycursus

Waarom een puppycursus volgen?

 

Tijdens een puppycursus kan je hondje kennismaken met de pups van andere rassen: een Bouvier pup is nu eenmaal groter en lomper dan een Pekinees pup. Op deze manier leren de honden met elkaar omgaan. Daarnaast kun je met andere eigenaren ervaring uitwisselen.
Maar het belangrijkste is: op de puppycursus leer je hoe je spelenderwijs het jonge hondje een aantal basisvaardigheden kunt bijbrengen.
 
Hoe ziet een Puppy cursus eruit en wat doen we ?
 
Pups zijn vanaf 8/9 weken welkom bij ons op de puppy cursus, mits ze hun entingen hebben gehad. Onze puppy cursussen bestaan uit 1 theorieles en 10 praktijklessen.
 
De eerste les is een theorieles. Hier wordt de nodige informatie gegeven over rangorde,  welzijn, training met de hond, en welke plek de "baas" hierin heeft. 
Deze les is zonder hond. 
 
In de puppy lessen wordt veel aandacht besteed aan socialisatie, aandacht voor de baas en de relatie tussen mens en hond. 
Hier vindt de basis van het gedrag, gehoorzaamheid en opvoeding plaats. Zo leer je het jonge hondje een paar basisvaardigheden zoals zitten, liggen, komen, netjes meelopen zonder trekken. 
 
De trainingen worden op een positieve, speelse manier gegeven, waarbij de beloning een grote rol speelt. 
De lessen worden begeleid door twee instructeurs en er is natuurlijk altijd ruimte om vragen te stellen die in de loop van de eerste weken bij je opkomen. Zo kun je vragen stellen over de voeding, zindelijk maken, vernielzuchtig gedrag, tot aan hoe lang je hem per dag mag uitlaten toe.
 
Na deze 11 lessen worden de combinaties voor al hun inspanningen beloont met een certificaat. 
 

 

Druckversion | Sitemap
© TKV Enschede NL